Hír
2011.03.17.    I. Kalasnyikov fegyverügyességi verseny a FeHoVán

Sikerül-e megdönteni a 40 éves rekordot ?
40 éve senkinek nem sikerült megdönteni a Kalasnyikov gépkarabély részleges szét- és összeszerelésének magyarországi csúcsát. A hadseregcsúcsot 1971-ben Révay Zoltán sorkatona állította be 18,3 másodperces eredményével.
Bár a fegyvertípus azóta is rendszerben van, mégsem tudta senki bekötött szemmel ilyen gyorsan szét- és összeszerelni a fegyvert. Annak idején A Borsod-megyei Tardonán szolgált a légvédelemnél, még az õrtoronyban is ezt gyakorolta éjjel-nappal. Akkor 10 nap jutalomszabadság volt a jutalma. Ma kõfaragómesterként dolgozik a 61 éves férfi Ózdon, akit csak ínhüvelygyulladása akadályoz meg abban, hogy március 20-án ott legyen a FEHOVÁ-n Budapesten és újra induljon az elsõ Kalasnyikov fegyverügyességi versenyen. A versenyt három kategóriában hirdették meg. Az aktív szolgálatban lévõk mellett a fiatalok és a nyugállományúak is összemérhetik ügyességüket. A verseny ifjúsági bajnoka nyáron egy hetet vehet részt a Mogyoródi Military Táborban szervezett hidegháborús hadijátékban. A többiek értékes serleget vehetnek át a verseny bírójától és fõvédnökétõl Simonyi Ottó hétszeres mesterlövész világbajnoktól. Fegyverügyességi versenyek a március 17 és 20 között a FeHOVA-n, a Militarytábor standján naponta 14 és 17 óra között.
Feladat: Ki Magyarország legügyesebb fegyverforgatója, ki szedi szét leggyorsabban a legendás AK-47-es gépkarabélyt. És bekötött szemmel?
Gyakorlási lehetõség: naponta a Militarytábor standján.
A verseny védnöke és a zsûri elnöke: Simonyi Ottó r. alez. hétszeres mesterlövész világbajnok.
A döntõ összecsapás vasárnap délután 15 órakor kezdõdik, ahol eldõl, ki Magyarország legügyesebb fegyverforgatója.
Nevezési díj: junior és serior kategóriában 500 Ft, aktívaknak 1000 Ft, mely a helyszínen fizetendõ
Szabályok: A szervezõk által biztosított hatástalanított AK gépkarabélyt kell minél gyorsabban részlegesen szét- és összeszerelni. A fegyverek alkatrészei nem keveredhetnek. Amelyik versenyzõnek, valamelyik fegyveralkatrésze az asztalról leesik, az kiesik. Szétszerelés után a megadott útvonalon futva kell az asztalhoz visszaérkezni és a fegyvert újra összeszerelni, mûködés ellenõrzés és visszabiztosítás után az asztalra letenni. A tisztítóvesszõt nem kell kivenni, felemelt kézzel kell jelezni, ha az összeszerelés kész.
Minden fordulóból a leggyorsabb versenyzõ jut tovább.
A junior kategória legjobbja egy hetet tölthet a Mogyoródi Military Táborban.
A három kategória (Junior, Aktív, Serior) legjobbjai értékes serlegeket kapnak.
A verseny szervezõje: militarytabor.hu

Fórum
Military nyári tábor
Magyar Néphadsereg hagyományõrzés
1968 Csehszlovákia
Én is voltam sorkatona...
nyári tábor
angyalbõrben
Képek,emlékek stb. a hadseregrõl
AKIK MOST VOLTAK A MILITARY TÁBORBAN IDE IRJANAK!!!!!
Keres-kínal
Hello!
Van egy elad...

keresek orosz katanai e...
Üdv!
Eladásra kín...

PPS hatástalanított g...
Eladó egy orosz katona...
Keresek kádár korszak...
FIGYELEM!!

ELAD...

Vennék német 2 világ...
ELADÓ SORBA KERÜLT EG...
Keresek Német bakelit ...
Üdv
Keresek egy jó...

PSZH találkozó Mogyor...