Rólunk

1994-ben alakult egyesületünk az 1960 és 1984 közötti Magyar Néphadseregben rendszeresített haditechnikát és egyenruhákat gyűjti. Célunk az, hogy megőrizzük az utókor számára a Czinege-korszak tárgyi emlékeit. Ehhez jó alapot nyújt a hazánkban jelenleg zajló haderő-reform nevű akció.

Sokan még ma sem tudják, mit kezdjenek a sok átrozsdásodott és üzemképtelen technikai eszközzel, melyeket sikerült egy-egy árverésen a színesfém-nepperek orra elől elhozni, vagy később valami szeméttelepen, másodkézből megvásárolni, a piaci ár többszöröséért. Az ilyen, kissé hóbortos gyűjtőknek szeretnénk klub formában, szakmai segítséget nyújtani, rendszeres összejöveteleket tartani.

Külföldön nagy hagyománya van a katonai hagyományőrzésnek. Alapításunk óta mi magunk is részt veszünk a Csehországi Strasice-ben rendezett "Bahna" rendezvényen. Jómagam egy D-442 FUG-gal vettem részt először 1994-ben a Bahna-n. Kifelé még saját lábon, autópályán, visszafelé már Vamzer Csepeljének vonórúdjára akasztva tettem meg a több mint 700 kilométeres távot.

Folyamatosan megújuló weboldalunk segítségével szeretnénk megtalálni és összefogni azokat a gyűjtőket, akik mostanában jutottak hozzá valamilyen haditechnikához. Megkülönböztetett érdeklődéssel várjuk az új aknásznaszád és aknamentesítő-hajó tulajdonosokat. Szívesen látjuk azok jelentkezését is, akiknek valamilyen alkatrészre, vagy szakirodalomra van szükségük.

A tagok által helyreállított eszközöket nem múzeumba akarjuk zárni, hanem a magyar katonai hagyományok népszerűsítése érdekében találkozókon, rendezvényeken mutatjuk be a "nagyvasakat", működés közben. Már a rajzasztalon van egy Pest környéki katonai próbapálya terve, ahol a járművek tulajdonosai bonyolult terepen is kipróbálhatják vezetési tudásukat és saját járművük képességeit.

Horváth Zsolt
klubelnök

Fórum
Military nyári tábor
Magyar Néphadsereg hagyományõrzés
1968 Csehszlovákia
Én is voltam sorkatona...
nyári tábor
angyalbõrben
Képek,emlékek stb. a hadseregrõl
AKIK MOST VOLTAK A MILITARY TÁBORBAN IDE IRJANAK!!!!!
Keres-kínal
Hello!
Van egy elad...

keresek orosz katanai e...
Üdv!
Eladásra kín...

PPS hatástalanított g...
Eladó egy orosz katona...
Keresek kádár korszak...
FIGYELEM!!

ELAD...

Vennék német 2 világ...
ELADÓ SORBA KERÜLT EG...
Keresek Német bakelit ...
Üdv
Keresek egy jó...

PSZH találkozó Mogyor...